Ciorba Ardeleneasca de Porc

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 gr carne porc cu os
  • 3 morcovi medii
  • 1 ardei
  • 1 ceapa
  • 1/2 bucata telina
  • 2 fire patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 2 maini fasole verde congelata
  • 4 cartofi mari curatati si taiati cuburi
  • 2 rosii
  • bulion (de casa)
  • 1/2 lamaie
  • o mana buna de frunze de patrunjel, leustean, frunze telina (proaspete sau congelate, daca nu aveti sunt bune si cele uscate)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Incepem prin a curata ceapa si ardeiul si a le toca marunt. Intr-o oala de 5 l punem uleiul cu ceapa si ardeiul si le calim la foc mediu pana se inmoaie, adaugam un praf de sare si piper, apoi adaugam carnea spalata bine si turnam cam 3, 5 l apa. Dam focul la mare pana ce incepe sa fiarba, apoi lasam supa sa fiarba la foc mediu, cu ajutorul unei spumiere scoatem spuma afara. o lasam la fiert 30 min, intre timp curatam morcovii, patrunjelul, telina si pastarnacul si le taiem in 2, apoi ii taiem in feliute.

Adaugam zarzavaturile si 1/2 din amestecul de frunze tocate marunt. Cand morcovii sunt aproape fierti punem cartofii taiati cuburi, fasolea verde, rosii curatate de coaja si taiate cuburi. Apoi adaugam 100 ml bulion si mai adaugam un praf de sare. Lasam la fiert pana cand s-au fiert cartofii, apoi gustam.

Daca mai trebuie adaugam sare si piper, daca va place mai acrisoara punem o lingurita de zeama de lamaie si adaugam restul de leustean cu frunzele de patrunjel si telina.

O sevim cu smantana si ardei iute. Pofta buna:)

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.