Cum se prepară vișinata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cum se prepară vișinata
  • 1 kg visine
  • 400 g zahar
  • alcool, cat sa cuprinda fructele

Mod de preparare

Cum se prepară vișinata

Se spala visine frumoase, coapte, se scot samburii (sau se pot lasa - eu prefer fara) se scot coditele. Se umplu cu ele sticle/borcane mari (3-4 litri). Se pune un strat de visine, unul de zahar si tot asa pana se termina fructele si zaharul. Se leaga borcanul, se lasa la soare pana isi lasa visinele zeama lor si zaharul incepe sa se topeasca. Borcanul se mai scutura din cand in cand ca sa se aseza visinele mai bine.

Apoi, se toarna alcool peste ele, cat sa le acopere, se leaga borcanul/sticla, la loc, se aseaza din nou la soare pentru cateva saptamani.

Visinele primesc un gust aromat, foarte placut, daca se pun printre elecateva boabe de cirese amare si cativa samburi de visina zdrobiti.

Dupa gust, se poate servi visinata cu fructe cu tot sau numai licoarea, fructele se pot fierbe intr-un sirop slab de apa cu zahar si se servesc pe post de compot.

Noi servim langa alune sau saratele, licoarea cu tot cu fructe.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Parteneri
Culinar.RO

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa