Vin Fiert de la Arad

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 ml vin alb sau rosu (dupa preferinta
  • 3-4 batoane de scortisoara
  • 6 linguri de zahar
  • 2-3 cuisoare (eu nu le-am pus) 100 ml apa (optional)

Mod de preparare

Vinul se pune la fiert intr-un vas, se adauga batoanele de scortisoara, cuisoarele daca le folositi si zaharul. Se lasa la foc molcom pana incepe sa fiarba. Cand a dat un clocot, gata, se ia jos de pe foc. Prin fierbere indelungata, vinul isi pierde din tarie.

Daca vinul pe care il folositi este foarte dulce se pune mai putin zahar (sau adaugati dupa gust) daca este de tarie mai mare, cum a fost al meu, se poate dilua cu cantitatea de apa prevazuta la ingrediente.
Se serveste cald, in pahare inalte sau in cesti, acompaniat sau nu de un shodou ..... eu nu am mai facut shodoul din motive de mai bine, nu spun, bon appetite!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis cu salam, cartofi prajiti si varza

Nu o sa inteleg niciodata cum la fast-food-uri se pot indesa o gramada de ingrediente intr-o chifla foarte mica. Nu stiu de...

Sandvis cu salam, cartofi prajiti si varza
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti