Tuica Mentolata ( Palinca )

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 l tuica de prune (acolo la vreo 50 grade ;) )
  • 12 fire menta proaspata
  • 200 ml miere de albine (asta e optional)

Mod de preparare

Menta o spalam bine in mai multe ape si o punem la scurs. Punem menta scursa intr-o sticla, turnam peste si mierea de albine si peste acestea turnam si tuica. Inchidem sticla cu capacul, si il scuturam bine. Il asezam in camara pentru circa 2 saptamani, timp in care mai scuturam "de nervi" sticla, pentru ca mierea sa se topeasca in tuica.

Dupa ce am lasat la macerat menta cu tuica, mutam continutul in alta sticla si putem servi o bautura usor mentolata si dulceaga, numai buna sa iti faca pofta de mancare.

Inchin paharul in sanatatea voastra!!!

La Multi Ani! Cu sanatate si bucurii!

Cornulete fragede cu bors

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)