Socată reţeta bunicii

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Socată reţeta bunicii
  • 4 l apa;
  • 500 g zahar;
  • o lamaie;
  • o jumatate de lingurita cu boabe de orez;
  • 4-5 flori mari de soc

Mod de preparare

Socată reţeta bunicii

Intr-un borcan mare se pun zaharul, apa, boabele de orez si florile de soc spalate.

Lamaia se spala, se taie pe jumatate si se stoarce, apoi se taie felii si se pune in borcan.

Se amesteca usor toata compozitia, se pune capacul la borcan si se lasa 3-4 zile la macerat. Compozitia din borcan se amesteca cel putin o data pe zi.

Cand este gata, socata se strecoara si se pastreaza la frigider, in sticle sau bidoane.

Se serveste ca atare sau cu gheata, eventual se mai poate indulci, dupa gust.
In loc de boabe de orez se poate pune un bobulet de drojdie proaspata, dar socata va avea miros specific acesteia.

Pasca traditionala cu branza si stafide

Friptura De Miel

Drob de Miel

Parteneri
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.