Limonada cu Afine

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru ~ 900 ml limonada:
  • 75 ml zeama de lamaie (1 lamaie si jumatate stoarsa)
  • 300 ml apa plata
  • 300 ml apa minerala carbogazoasa
  • 300 g afine
  • 100 g miere
  • gheata

Mod de preparare

Se curata afinele si se spala. Se pun in blender pana se obtine o pasta. Se adauga apa si se amesteca pana la omogenizare.

Aceasta pasta se strecoara. Daca vreti si putina pulpa, puteti folosi o strecuratoare mai mare, cum e a mea. Daca vreti o limonada limpede, strecurati-o prin ceva mai fin, lasati-o un pic la decantat (maxim 15 minute). Reziduurile solide se vor ridica la suprafata si vor putea si inlaturate cu o lingurita. Se arunca pulpa neutilizata (eu n-am gasit nici o maniera de refolosire).

Sucul de afine, impreuna cu mierea si zeama de lamaie se pun intr-un shaker (eu n-am, deci am folosit un termos). Se amesteca bine.

Se pregatesc 3 pahare mai mari (minim 300 ml) sau 4 mai mici. Se pun cateva cuburi de gheata in ele. Se toarna sucul de afine in asa fel incat sa fie distribuit in mod egal in toate paharele. Ultimul pas: impartirea apei minerale carbogazoase, in mod egal, in toate paharele.
Aparent oamenii percep limonada ca fiind o bautura racoritoare, buna pentru perioadele de arsita, datorita faptului ca stimuleaza salivatia.

Unul din primele simptome ale deshidratarii, in zilele caniculare, e senzatia de gura uscata. Gustul acru al limonadei intarzie uscarea gurii, creand impresia de hidratare chiar si dupa ce am terminat-o de baut. Nu am studiat indeajuns problema sa fiu convinsa ca are fundamente medicale, dar pare sa aiba sens. :)

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv briose cu cascaval

M-am inspirat de la Jamila

Aperitiv briose cu cascaval
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj