Lichior de Oua

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 galbenusuri de ou
  • 500 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 2 fiole esenta vanilie
  • 500 ml vodka
  • 500 ml frisca Megle (sau Hulala)

Mod de preparare

Intr-un vas punem cele 6 galbenusuri impreuna cu 5-6 linguri zahar pudra si le amestecam pana devin ca o spuma. In alt vas punem 500 ml frisca cu restul de zahar pudra si il punem la foc, unde il vom lasa pana da intr-un clocot. Il luam deoparte si il vom adauga treptat la galbenusurile frecate spuma putin cate putin, amestecand mereu. Adaugam si esentele de vanilie.

Dupa ce am terminat de adaugat frisca, turnam cate putin la compozitia de mai sus, 500 ml vodka amestecand continuu. Dupa ce a fost adaugata si vodka turnam lichiorul rezultat in sticle (mie mi-a iesit circa 1.5 l lichior) si le punem la rece pentru 2 saptamani pentru a se intrepatrunde aromele.
Lichiorul se serveste bine racit. Se poate folosi si la salatele de fructe.

Puse in sticle transparente, impachetate frumos se pot oferi ca si cadouri.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.