Lapte Caramel

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 lingurite de zahar
  • 250 ml lapte

Mod de preparare

Se masoara laptele intr-o cana si se pune deoparte. Intr-un vas in care numai zahar caramelizat facem, punem cele trei lingurite de zahar si il caramelizam. Cand am obtinut culoarea dorita, mai exact culoarea chihlimbarului (amber) stingem cu laptele rece. Zaharul se va intari imediat si va deveni ca o scoarta. Lasam la fiert la foc mic pana se topeste tot zaharul.

Din cand in cand mai amestecam cu lingurita in lapte. Se ia de pe foc, se strecoara si se pune in cesti, se serveste alaturi de un mic dejun bun si copios.
PS. avem grija cand caramelizam zaharul sa nu il ardem prea tare ca devina amara bautura.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Biscuiti cu ciocolata alba si stafide

Ei...acum am vazut ca nu v-am aratat reteta asta :) Era facuta pentru Mos Craciun, dar nu-i nimic, biscuitii astia sunt buni...

Biscuiti cu ciocolata alba si stafide
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.