Istoria mare ar fi in faptul de a descrie producerea scrijalelor. Inca din timpul verii alegem soiuri de mere si pere care nu sant zemoase si au carnea mai batuta.
Ne v-om folosi de soare ca sa le uscam bine procedand la intoarcerea lor consecutiva cateva zile la rand pana cand procesul de uscare este complet. Depozitarea lor se face in ladite de lemn sau cutii de carton precum si in pungi de hirtie in locuri uscate si aerisite.
Iarna luam cantitatea apreciata de noi dupa nevoie si le v-om pune la umflat de azi pentru maine, urmand ca a doua zi sa purcedem la realizarea compotului.
Fierberea are loc intr-un vas cu apa in care adaugam scrijalele umflate si curatate de impuritati. Spre sfarsitul fierberii punem lamaia taiata in opt felii dupa care venim si cu mierea de albini si indulcim dupa gust.
La masa de seara poate insoti cu succes orice tocana, ghiveci, salata cu si fara maioneza.
Poate fi servit intre mese atat cald cat si rece.
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure