Compot cu Scrijale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Scrijale 0,5 kg
  • Lamaie una bucata
  • Miere de albini
  • 150 gr

Mod de preparare

Istoria mare ar fi in faptul de a descrie producerea scrijalelor. Inca din timpul verii alegem soiuri de mere si pere care nu sant zemoase si au carnea mai batuta.

Ne v-om folosi de soare ca sa le uscam bine procedand la intoarcerea lor consecutiva cateva zile la rand pana cand procesul de uscare este complet. Depozitarea lor se face in ladite de lemn sau cutii de carton precum si in pungi de hirtie in locuri uscate si aerisite.

Iarna luam cantitatea apreciata de noi dupa nevoie si le v-om pune la umflat de azi pentru maine, urmand ca a doua zi sa purcedem la realizarea compotului.

Fierberea are loc intr-un vas cu apa in care adaugam scrijalele umflate si curatate de impuritati. Spre sfarsitul fierberii punem lamaia taiata in opt felii dupa care venim si cu mierea de albini si indulcim dupa gust.
La masa de seara poate insoti cu succes orice tocana, ghiveci, salata cu si fara maioneza.
Poate fi servit intre mese atat cald cat si rece.

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Salata in Mantie de Iaurt

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv omleta cu marar si bacon pregatita la Panini Maker Breville

Aperitiv omleta cu marar si bacon pregatita la Panini Maker Breville
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure