Ceai de Ghimbir (Ginger Tea)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,5 cm de radacina de ghimbir
  • miere de albine dupa preferinta

Mod de preparare

Se ia o bucata de radacina de ghimbir, se spala bine de tot, daca e foarte tanara doar se curata bine cu o perie si se poate lasa cu coaja cu tot. Daca ghimbirul e mai trecut putin, se indeparteaza coaja dupa care se toaca marunt. Intre timp 300 ml de apa fierbe intr-un ibric.

Ghimbirul tocat se aseaza intr-un vas/pahar/pahar special pentru ceai si peste el se toarna apa fiarta. Se acopera cu un capac si se lasa circa 15 minute sa se infuzeze.

Se strecoara apoi si se aseaza in cana din care urmeaza sa il serviti. Se adauga miere de albine dupa gust sau zahar brun, eventual se poate presara putina scortisoara pentru un plus de aroma.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei

Pentru  un pranz usor am pregatit un salau cu legume.

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti