Bautura cu Lapte si Ovaz

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 lingurite de ovaz macinat
  • -1 lingurita zahar sau mai mult, cum doriti
  • -200 ml lapte
  • -scortisoara

Mod de preparare

Lapte se masoara, iar jumatate din cantitate se pune intr-o craticioara la foc, iar cealalta jumatate se pune deoparte.

Pana laptele incepe sa clocoteasca, se pun intr-un bol 2 linguri de ovaz macinat, 1 lingurita zahar, scortisoara, dupa plac si putin lapte. Se amesteca bine.

Cand laptele incepe sa clocoteasca, se pune peste el compozitia de mai sus, amestecand continuu. Se lasa la fiert pt 3-5 minute, pana laptele devine ca o pasta.

Pasta rezultata, se amesteca cu restul de lapte, ramas. Daca doriti un produs rece, se lasa la racit pasta. Dupa se amesteca cu lapte rece.

Pofta!
In momentul servirii se mai poate pune scortisoara.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.