Terina cu cascaval si carne de pui

Portii
12
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450 g cascaval simplu feliat
  • 150 g cascaval afumat feliat
  • 350 g sunca pui feliata
  • 200 g piept de pui afumat
  • cimbru uscat
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns forma

Mod de preparare

Daca ingredientele nu sunt feliate, atunci trebuiesc feliate in felii cat mai subtiri.
Eu am avut cascavalul si sunca de pui feliate, asa ca am feliat subtire doar pieptul de pui afumat.
Ungem cu unt o forma de chec.
Tapetam fundul si peretii formei cu felii de cascaval simplu.
Presaram cimbru uscat.
Peste cascavalul asezat pe fundul formei, punem un strat de felii subtiri de piept de pui afumat. Urmeaza un strat de sunca de pui. Alternam pana terminam ingredientele, avand grija ca peste cascaval sa presaram cimbru uscat. Deasupra, ultimul strat deci, asezam feliile de cascaval afumat. Dam la cuptor pentru 10 min, la foc moderat. Scoatem forma din cuptor si lasam sa se raceasca terina in tava.

Cand aceasta s-a racit, o dam la frigider pentru cateva ore bune (3/4) pentru a se intari. Scoatem terina din forma. Feliem!

Pofta buna!

 

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv clatite cu spanac, umplute cu crema de branza

Mărturisesc că am descoperit foarte târziu spanacul, dar mi-a plăcut foarte mult de prima dată. Așa că de atunci...

Aperitiv clatite cu spanac, umplute cu crema de branza
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj