Tarta Sarata cu Brinzeturi si Dovlecei

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 foaie de puff pastry (pasta sfoglia)
  • - 3 dovlecei (eu am folosit 2 mai maricei)
  • - 200 gr brinza robiola (eu nu am gasit aceasta brinza si am inlocuit-o cu brinza de capra (mitica-goat cheese)
  • - 2 oua
  • - 125 gr mozzarella (pachetul folosit de mine a cintarit 226 gr )
  • - 1 ceapa medie (eu am folosit 1/2 ceapa si 1 praz-doar partea alba)
  • - 2-3 frunze busuioc (eu nu am folosit)
  • - 2-3 linguri ulei de masline
  • - sare, piper

Mod de preparare

Reteta originala se numeste "Torta salata con formaggi e zucchine".

Foaia de puff pastry se lasa cu o seara inainte la descongelat in frigider!

Se spala dovleceii cu apa rece si se sterg f. bine. Ceapa se curata de coaja, se taie in jumatate pe lung dupa care se taie pestisori (solzisori). Daca folositi si praz, doar partea alba, trebuie sa-l spalati f. f. bine sub jet de apa rece ca sa elimine tot pamintul/nisipul dintre frunze! Se stoarce bine prazul de apa in exces si la fel ca si ceapa, se taie in jumatate pe lung dupa care se taie solzisori.

Se pun cele 2-3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie incapatoare si se amesteca la foc potrivit circa 3 minute, dupa care se adauga si dovleceii taiati, putina sare si piper si se amesteca 10-15 minute sau pina se inmoaie f. bine dovleceii, dupa care se lasa de-o parte sa se raceasca!

Intre timp radem brinza de capra pe razatoarea mare (puteti folosii si cascaval) si taiem mozzarella cubulete. Daca mozzarella este umeda, o stergem bine cu un servet absorbant de bucatarie. Tapetam forma cu o foaie pergament dupa care punem foaia de puff pastry in forma si o intepam din loc in loc cu furculita. Intr-un castron punem cele doua oua si le amestecam usor cu furculita dupa care agaugam brinzeturile si dovleceii raciti. Amestecam usor cu furculita pina se incorporeaza bine toate ingredientele. Daca puneti busuioc, rupeti foile in bucati mici si le amestecati impreuna cu celelalte ingrediente. Eu nu am folosit busuioc!

Se pune amestecul in forma, se niveleaza usor cu furculita dupa care se baga forma in cuptorul preincalzit la 180*c (355*f) pentru 30-40 de minute, depinde de cuptor. Eu am tinut-o exact 40 de minute pentru ca am vrut sa fie frumos aurie pe deasupra! Este buna atit calda cit si rece.

Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu sunca si crema de branza

Paste cu sunca si crema de branza
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj