Tarta Sarata cu Branza

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 g ricotta sau urda
  • 150 g faina
  • 1/2 plic de praf de copt (nu vanilat)
  • sare
  • Umplutura:
  • 250 g ricotta/urda
  • 100 g branza feta
  • 4 linguri de branza rasa grana, parmigiano reggiano sau parmezan
  • 50-80 g cascaval afumat
  • 1 ou
  • mortadella sau alt tip de mezeluri
  • rosii cherry
  • oregano

Mod de preparare

Puneti faina pe o planseta, amestecati-o cu ricotta, praful de copt si un varf de sare. Framantati pana cand devine un aluat omogen si elastic.

Preparati umplutura de branza. Mixati branza ricotta/urda cu branza feta, grana (parmigiano sau parmezan) ras, praful de copt, oul si faina. Sarati daca este nevoie. Intindeti aluatul in foaie, pentru o tava rotunda maxim diam 22-24. cm. Puneti mortadella sau alt mezel taiat fasii, deasupra branza mixata cu oul, cascavalul afumat cubulete, rosiile taiate pe jumatate si presarati putin oregan.

Coaceti in cuptorul deja incalzit la o temperatura de 180 grade, circa 40-45 minute.
Se serveste calduta sau rece.
Este un optim aperitiv, dar si un fel unic.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...