Tarta cu piept de pui, ciuperci si porumb

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 cana faina
  • 10 gr drojdie
  • 1/2 cana de apa calduta
  • sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
  • Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 ceapa
  • 1 borcan mic cu ciuperci taiate
  • 3 linguri boabe de porumb
  • 3 linguri smantana
  • 100 gr cascaval
  • 1 lingurita rasa patrunjel uscat
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Aluatul:
Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva.
Punem faina cernuta intr-un bol, sarea, drojdia si incepem sa framantam.
Turnam apa calduta, putin cate putin, si cand aluatul devine nelipicios, incetam sa mai punem.
La sfarsit incorporam uleiul.
Acoperim cu un prosop curat bolul si intr-un loc ferit de curent, lasam aluatul la dospit cam 30 de minute.
Umplutura:
Spalam pieptul de pui si il taiem bucati potrivite.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Ciupercile le scurgem de zeama si le spalam bine.
Intr-o tigaie incingem uleiul, apoi adaugam ceapa, pieptul de pui si le innabusim 3-4 minute.
Incorporam ciupercile, mai lasam 1 minut pe foc apoi turnam 1-2 cana de apa.
Condimentam cu sare, piper si patrunjelul uscat. Lasam totul la foc potrivit pana scade toata zeama.
Cand este gata, dam deoparte umplutura si o lasam 5 minute la racorit.
Cascavalul il trecem prin razatoarea cu ochiuri mari.
Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si intindem o foaie potrivit de groasa.
Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta, punem foaia de aluat, presam cu degetele si pe margini si o intepam cu o furculita.
Turnam umplutura, punem boabele de porumb, apoi smantana pe care o intindem uniform.
Deasupra presaram cascavalul ras.
Introducem tarta in cuptorul incins, la o tempertura potrivita, pana se rumeneste frumos deasupra.
Cand este gata, o scoatem si servim, fie simpla, fie cu o salata asa cum am ales noi.
Este grozava de luat si la pachet ;)

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Parteneri
Bucataras.RO

Fursecuri fragede si gustoase reteta fara unt

Fursecuri fragede si gustoase reteta fara unt Cred ca e una dintre cele mai simple retete de fursecuri. Se face foarte usor...

Fursecuri fragede si gustoase reteta fara unt
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.