Tarta asortata umpluta cu piure de cartofi

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 400 g foi de placinta
  • - 4-5 cartofi noi
  • - 150 g ciuperci brune
  • - 1 ardei gras rosu
  • - 1 ardei gras galben
  • - 200 g kaizer afumat
  • - 200 g cascaval
  • - 50 g parmezan
  • - 3 oua
  • - 1 ceascuta smantana
  • - Nucsoara, piper mozaic, boia dulce, sare
  • - Cimbru pentru decor - unt topit

Mod de preparare

Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert in apa cu sare.
Dupa ce au fiert cartofii se scurg de pa si se paseaza sub forma unui piure si se lasa la racit.
Se bat oualele cu smantana si se amesteca in piure impreuna cu cascavalul ras, apoi se condimenteaza cu piper mozaic proaspat macinat, nucsoara, putina boia dulce si eventual sare daca mai necesita.
Se ung foile de placinta cu unt si se aseaja in forma de copt in straturi.
In timp ce lucram cu foile de placinta pentru a evita uscarea si ruperea lor le acoperim un servet de bumbac umed.
Dupa ce am terminat de asezat foile de placinta in forma de copta turna piureul peste foile de placinta si il nivelam.
Taiem fasii ardeiul, ciupercile si kaizerul si ornam in straturi tarta.
Se da la cuptor circa 25- 30 de minute apoi se scoate si se rade deasupra parmezan si se mai lasa la cuptor cateva minute.
Aceasta tarta se serveste rece la temperatura camerei asortata cu salata.
Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...