Avand garantia ca deja sunteti familiarizati cu sararea suncilor in modul meu propriu sau al vostru din retetele anterioare purcedem la a scoate sunca din vas de la sare, si o aruncam intrun cazan in care am pus apa, moare, cimbru usturoi si ardei iute dupa pofta inimii noastre.
Dam in clocot atat cat sa intre furculita usor in bucatile de sunca, dupa care le scoatem afara. Le tamponam cu un prosop fiecare bucata pentru a indeparta excesul de zeama si a nu avea grasime pe suprafata bucatilor.
Pudram cu boia suncile in afara de partea cu sorici si le depozitam la rece la o temperatura constanta pana in clipa consumului.
Printre alte calitati de sunca, sunca cu boia este o reteta mai fina pentru gusturi mai greu de multumit
Am zis sa facem o mica pauza de ''porcarii'' si-am dat-o pe-un mixt de peste, niste mamaliga si mujdei.....
Mixt de peste prajit in tuciAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.