Sufleu de praz

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru o forma de tarta rotunda cu diametru de 26 cm(sau mai mare) sau pentru pus in forme mici de tarte (muffins) ingredientele sunt:
  • 3 bucati de praz, tocat destul de mic (sau julliene)
  • 150 kaiser(optional, daca nu va place carnea, se poate omite)
  • un morcov dat pe razatoarea mica
  • 4 linguri smantana
  • 3 linguri rase de faina
  • 4 galbenusuri si 5 albusuri
  • 3 linguri pline de parmezan ras (sau orice alta branza care nu se topeste)
  • ardei gras rosu sau portocaliu sau gogosar
  • marar si patrunjel
  • sare si piper

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 175C (350F).

Se prajeste putin kaiserul, nu foarte crocant. apoi se scoate din tigaie si se pastreaza grasimea de la el. Se adauga putin ulei si se pune la calit prazul cu morcovul ras. Daca aveti niste ardei gras rosu sau portocaliu (si de la congelator) puteti sa-l adaugati. Se calesc zarzavaturile pana se moaie. Se sareaza si pipereaza putin, pt ca adaugati mai tarziu branza.

Se lasa prazul sa se raceasca si cand nu mai e asa de cald se adauga cele 4 galbenusuri, apoi smantana, faina, branza si verdeturile, piper si sare daca mai este nevoie.

Se bat albusurile spuma tare si se adauga treptat cate putin, amestecandu-se de jos in sus, ca sa nu iasa tot aerul din spuma. Se pune intr-o forma tapetata cu pesmet sau faina si se coace 35-40 minute. daca le puneti in forme mici de tot, sunt gata in aproximativ 10 min.

** Se poate face la fel cu spanac crud (1 kg) in loc de praz si se caleste cu ceapa si kaiser si apoi se toaca si se aduga restul de ingrediente ca mai sus.

Eu fac cateodata din 2 fire de praz si adaug o legatura de spanac proaspat (300 g.) sau congelat.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute cu legume (reteta video)

Puteti urmari reteta video chiar aici!!! http://youtu.be/hxKrnIMtESY

Chiftelute cu legume (reteta video)
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj