Sufleu de Oua

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 15 oua
  • 1 l lapte
  • 3 linguri margarina
  • 5 linguri faina
  • 300 gr telemea
  • sare
  • piper alb si negru
  • putin ulei si faina sau foaie de copt

Mod de preparare

Se fierb 10 oua tari si se decojesc. Faina se rumeneste cu margarina, dupa care se stinge cu laptele. Se amesteca bine ingredientele la foc mic, pana se formeaza un sos alb. Sosul se da deoparte, iar cand se raceste se amesteca cu telemeaua rasa, pe partea mai mare a razatoarei.

Ouale se amesteca cu piperul si cu putina sare. Condimentele se pun dupa gust dar aveti grija sa nu puneti multa sare, deoarece telemeaua poate fi sarata. Ouale se amesteca bine cu condimentele cu ajutorul mixerului. Compozitia de oua se amesteca cu sosul alb cu mixerul.

o tigaie sau un vas de yena se tapeteaza cu hartie de copt sau cu putin ulei si faina. Ouale fierte se aseaza intregi in vasul pregatit, dupa care se toarna compozitia rezultata mai sus. Aceasta se va torna incet pentru a nu deplasa pozitia oualor.

Dupa ce s-a adaugat compozitia de sos alb, vasul se pune la cuptor, la foc mediu. Acest sufleu este gata atunci cand compozitia s-a intarit si s-a rumenit pe deasupra.
Cand este gata se scoate cu grija din vasul in care a fost la cuptor si se taie precum felia unui tort.
Se serveste cald.
Pofta buna!!!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.