Slanina de Gusa, Papricata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -gusa de porc
  • -boabe de piper negru
  • -1- 2 foi de dafin
  • -1 ceapa, taiata in sferturi
  • -4- 5 catei de usturoi, intregi
  • -1 lingurita cu boabe de coriandru
  • -sare
  • -boia de ardei, dulce

Mod de preparare

Acest fel de slanina se prepara din partea de la gat (gusa), in stare proaspata sau sarata, cu soric si cu straturi de carne.
- Slanina sarata intai, o desaram in apa si o punem la fiert in apa nesarata, dar condimentata
- Slanina proaspata se pune la fiert in apa sarata si condimentata.

In apa de fiert se pun cateva boabe de piper negru, dafin, ceapa, usturoi si coriandru.
Slanina se fierbe, la foc mic, in apa ce nu clocoteste prea tare.
Se incearca cu furculita pentru a vedea cand este gata. Atentie la fierbere! (daca fierbe prea mult isi pierde din calitati).

Se scoate din apa, se presara cu boia si se pune la racit, in loc racoros.
Se pastreaza la frigider si trebuie consumata in cateva zile.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.