Vinata spalata si uscata cu servetul de bucatarie se taie rondele. Se prajesc feliile in tigaia cu ulei si pe o parte si pe cealalata pana se auresc si devin moi. Se scot pe o farfurie ( platou) pe care ati pus putina sare groasa si ati strivit un catel de usturoi (cu furculita, sau cu dispozitivul special de strivit usturoi, sau pisa in mojarul pt mujdei si rasturna pe farfurie) ... se poate pune in lipsa usturoiului proaspat si praf de usturoi in farfurie.
Se aseaza rondelele de vinete prajite pe farfurie intr-un singur strat.
Separat se taie rosiile in patratele mici si se amesteca cu sare si boia de ardei iute dupa gust.
Se aseaza al doilea strat al salatei, cel de rosii condimentate peste feliile de vinete. Deasupra se presara patrunjel tocat proaspat.
Am vazut rulada Clementinei, cea cu spanac, mi-a placut aspectul ei, dar la noi cum nu se prea mananca spanac, am zis sa...
Aperitiv rulada cu sfecla rosieEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj