Salata de Peste Ruseasca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • sprot afumat la conserva - 2cutii
  • 3 morcovi potriviti, pe jumatate fierti
  • 5 oua fierte, tari
  • 1 ceapa medie spre mica
  • cascaval
  • 100 g maioneza

Mod de preparare

Prepararea se face intr-un vas de sticla termorezistenta transparenta si se efectueaza in urmatoarea ordine: pe fundul vasului se aseaza un strat de sprot care a fost pasat in prealabil, stratul 2 - ceapa taiata foarte marunt, stratul3 - putin cascaval razuit fin.

Peste aceste 3 straturi se toarna un strat subtire de maioneza diluata cu lapte de consistenta unei smantani. Morcovii se dau pe razatoarea mica si se pun in continuare peste celelalte straturi. Urmeaza un alt strat din restul de cascaval, alt strat din toate albusurile (fierte) date pe razatoarea mica, un strat de cca. 1cm. grosime maioneza nediluata si la final toate cele 5 galbenusuri date si ele pe razatoarea mica.

Pentru ornare puteti folosi cateva fire de ceapa verde tocate marunt ori frunzulite de patrunjel proaspat.
Lucrand cu rabdare, curat veti obtine la final un aperitiv asemanator unui tort (vezi succesiunea straturilor diferit colorate) pentru care veti fi aplaudat!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.