Salata de Icre de Crap

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 60 ml lapte
  • 100 g miez de paine alba de casa
  • 50 g icre de crap sarate (sau alte icre preferate)
  • 1/4 ceapa
  • 1 catel de usturoi mic
  • 30 ml suc de lamaie proaspat stors
  • 150 ml ulei de masline extra virgin
  • 1 galbenus ecologic sau de casa
  • 1 1/2 lingurita mustar Dijon
  • piper negru proaspat macinat dupa plac

Mod de preparare

Intr-un bol inmuiati painea in lapte pana cand acesta este absorbit. Puneti apoi in blender impreuna cu restul de ingredientele in afara de uleiul de masline. Pulsati pana cand maruntiti acestea apoi adaugati treptat uleiul. Cand obtineti o pasta fina transferati intr-un bol de servire. Personal imi place acompaniat cu rosii sau castraveti.

* Pastrati acoperit la rece.
Salata de icre pe care v-o prezint este inspirata de reteta traditionala greceasca taramosalata de unde atat bulgarii cat si noi romanii am creat propriile noastre variante. Aceasta este varianta mea cu ingrediente adaugate dupa placul meu. Daca sunteti un fan al salatei de icre sper ca si aceasta sa fie pe placul vostru.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...