Rulouri jambonate din pui umplute cu prune

Portii
3
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 pulpe de pui dezosate
  • 12 fasii subtiri de jambon crud si afumat
  • 3 felii de cascaval
  • 10 prune, nu foarte coapte
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de amestec de condimente(oregano,dafin,piper,cimbrisor,maghiran)
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare

Mod de preparare

Pulpele spalate si zvantate se mai subtiaza cu un cutit, apoi se sareaza si condimenteaza. Pe fiecare bucata de pulpa se pune cate o felie de cascaval si deasupra lui, 2 jumatati de pruna, se ruleaza cu grija, apoi se prinde cu o scobitoare. Fiecare rulou se infasoara cu prima fasie de jambon, incepand pe lungul ruloului, sa acopere capetele fiecarui rulou, astfel incat sa nu se piarda cascavalul care se va topi apoi cu inca cate 3 fasii infasurate pe fiecare rulou in parte si prinse capetele cu scobitoare. Se asaza unul langa altul in tava mai inalta, se stropesc cu ulei de masline, se presara condimentele, usturoiul feliat, lingurita de legume deshidratate, sare, vinul sec si apoi completam cu apa, dar nu sa le acopere, pe margine punem cateva jumatati de pruna, pentru a da aroma mai intensa. Se acopera cu folie de aluminiu si se da 30 de minute la foc mare, se da la o parte folia si mai lasam cca. 20 minute sa se rumeneasca frumos!
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Basbousa (reteta video)

Basbousa este o prajitura insiropata specifica Orientului Mijlociu si tarilor din Africa de Nord. Aceasta prajitura se face...

Basbousa (reteta video)
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj