Rulouri cu Legume si Cheddar

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 g unt nesarat
  • 3 cepe taiate pestisori fin
  • 3 morcovi razaliti
  • 1 ardei rosu taiat bastonase subtiri apoi injumatatite
  • 1 dovlecel mic injumatatit apoi taiat felii
  • 300 g varza taiata fin
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 lingurita coriandru proaspat macinat
  • 1/2 lingurita enibahar proaspat macinat
  • 20 g ghimbir maruntit
  • 1 catel de usturoi razalit fin
  • 1 lingurita sos de soia ecologic
  • sare de mare fina
  • piper proaspat macinat
  • un praf mic de chili cayenne
  • Pentru asamblare:
  • bucati mici de cheddar
  • 12 foi de placinta la temperatura camerei
  • 100 g unt nesarat topit
  • 1 ou ecologic
  • seminte de floarea soarelui

Mod de preparare

Intr-un wok sau tigaie cu capacitate mare puneti 20 g unt si ceapa. Caliti la foc mic pana cand aceasta este caramelizata si dulce. Transferati-o apoi intr-un bol. Puneti restul de 30 g unt si caliti morcov, dovlecel si ardei aproximativ 10 minute.

Adaugati varza, otetul balsamic, coriandru, enibahar, sosul soia, amestecati bine si mai caliti inca 10 minute. La sfarsit puneti ceapa, sare, piper, usturoi si ghimbir. Dupa 3-4 minute luati de pe foc.
Pregatiti o tava cu folie de aluminiu.

Preincalziti cuptorul la 200 c (gaz 6). Intindeti o foaie de placinta pe masa. Cu o pensula ungeti usor cu unt pe toata suprafata foii apoi asezati o alta foaie peste. Ungeti si aceasta cu unt, aranjati la 5-6 cm de margine aproximativ 3 linguri (sau a 6-a parte) de umplutura lasand liber si pe lateral 5-6 cm apoi aranjati bucati de cheddar.

Pe masura ce impaturiti ungeti foile de placinta cu unt acolo unde acestea se suprapun si nici o parte nu este cu unt.

Pe partea inferioara a rulourilor ungeti cu putin unt apoi asezati in tava. Dupa ce rulourile sunt gata ungeti deasupra cu ou si presarati seminte de floarea soarelui. Coaceti acestea aproximativ 15 minute.

Portii: 6 rulouri
* Tineti foile de placinta acoperite cu un prosop de bucatarie putin umezit pentru a previne ca acestea sa se usuce.
Optional serviti cu salata.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Branzoici

Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...

Branzoici
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti