Rulouri cu crema de branza si crema de pate

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru rulouri:
  • 350 gr faina
  • 1 ou
  • 40 gr unt
  • 150-200 ml lapte
  • 5 gr drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • 1 ou pentru uns + chimen si mac
  • Crema de branza:
  • 300 gr crema de branza
  • 4 crengute marar verde
  • 3-4 bucati de gogosar in otet
  • sare
  • piper
  • un varf de lingurita busuioc uscat
  • Crema de pate:
  • 1 pate 200 gr
  • 2 castraveciori murati
  • 1 lingura unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Rulourile:
Untul il topim.
Laptele il punem pe foc, intr-un ibric, pana devine caldut.
Drojdia o amestecam cu zaharul si 2-3 linguri de lapte, apoi o lasam la odihnit 10 minute.
Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia si amestecam cu mana.
Adaugam oul si untul topit.
Incepem sa turnam lapte, cate putin, framantam, pana aluatul devine omogen si elastic.
Il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit 30-40 de minute.
Dupa acest timp, impartim aluatul in doua.
Intindem prima foaie, sa fie subtirica, apoi cu un rulou zimtat taiem fasii subtiri.
Luam formele de rulouri si le imbracam pe fiecare cu cate o fasie de aluat, dar nu pana la capete, ca sa le putem scoate. Eu am avut si forme mai mari si am pus aluat pana la jumatate, ca sa fie toate de aceeasi dimensiune.
Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam rulourile, le ungem cu ou batut si presaram mac si chimen.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc.
Cand sunt gata, le scoatem de pe forme, le lasam 5 minute sa se racoreasca, apoi le acoperim pana se racesc complet. Din acest aluat mi-au iesit 25 de bucati, asa ca am copt doua tavi.
Crema de branza:
Mararul se spala, indepartam coditele si il tocam marunt.
Gogosarii muratii ii taiem cubulete mici.
Intr-un bol punem crema de branza, mararul, gogosarii, busuiocul, sare si piper dupa gust.
Le amestecam bine.
Crema de pate:
Castravetii muratii ii tocam maruntel.
Pateul il frecam bine cu untul, adaugam castravetii, sare si piper dupa gust.
Dupa ce s-au racit rulourile, cu ajutorul unui pos le umplem.
Le dam la rece putin apoi sunt numai bune de servit!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.