Rulada de Pateu de Ficat

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aproape 1 kg ficat de vitel sau miel
  • 3 linguri de ulei sau unt pt prajit
  • 1 ceapa mare tocata marunt
  • 2 morcovi fierti (curatati)
  • sare
  • piper
  • aproape 170g unt cremos
  • apa fierbinte cit e nevoie ca sa se coaca ficatul

Mod de preparare

- ficatul spalat si curatat de eventualele pielite sau nervuri lam taiat cuburi si l-am pus la prajit cu untul sau uleiul cum vreti voi si ceapa tocata marunt;
- cind s-a calit adaugam zeama de portocala si apoi aopa incet incet cu polonicul cit e nevoie ca sa se coaca ficatul inabusit (nu sa se fiarba) cind apa scade mai adaugm alta;
- o data copt ficatul adaugam sare si piper si il mixam in robot sau il dam prin masina de tocat;
- pasta obtinuta o intindem pe o bucata de hirtie de copt unsa cu ulei sau unt intr-un dreptunghi cu grosimea de 5-6 mm;
- nu am urmarit pas cu pas reteta Faridei si deci nu am intins untul cu cutitul peste pateu ci l-am intins pe o bucata de foaie transparenta e plastic /celofan cu aceleasi dimensiuni ca si dreptunghiul de ficat, foaia unsa cu unt am lasat-o in congelator pina s-a inatrit in timp ce si foaia de hirtie cu pate-ul a stat in frigider. Am rspurnat untul intarit peste pateu si am dezlipit foaia de plastic, apoi am rulat pateul cu untul ajutinduma de hirtia de copt obtinind o rulada in doua culori;
- am lasat rulada in frigider invelita in hirtie citeva ore inainte sa o servesc (la Craciun caci pt aceasta ocazie a fost pregatita) iar restu care a ramas l-am pus in congelator tot invelita in hirtie de copt si apoi intr-o punga de plastic legata la gura sau dc vreti si aveti loc in congelator intr-o cutie cu capac. In dimineata de 31 decembrie lam scos din congelator si l-am lasat sa se dezghete usor in frigider pina seara cind a fost servit la masa

e foarte bun servit pe piine prajita
Reteta inspirata de pe blogul http://www.azcookbook.com/ cu unele mici modificari, ea a adaugat morcovi in ficat, in timp ce eu am adaugat sucul de la 1 portocala mare impreuna cu apa cind am gatit ficatul

* ficatul pe care l-am folosit eu era de porc (bucata era de cca 500 gr decia tb sa injumatatesc toate cantitatile), voi puteti folosi chiar si ficatei de pui daca vreti
** nu am pus morcovii
*** am adaugat zeama unei portocale mari

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta cu dovlecei si parmezan

Vazand la merisor pe blog aceasta minunatie, n-am mai stat pe ganduri si am trecut imediat la executia ei. Ingredientele...

Placinta cu dovlecei si parmezan
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj