* Se mixeaza cartofii fierti trecuti in prealabil prin sita si untul taiat bucatele, cu ajutorul mixerului electric (paletele spiralate), pana la obtinerea unui amestec omogen.
* Se adauga faina treptat (in 4 etape), sarea si se mixeaza in continuare compozitia, pana la obtinerea unui aluat potrivit de tare, care poate fi intins si apoi rulat.
* Aluatul se intinde cu sucitorul (infainat) pe o coala de hartie pentru copt asezata pe suprafata de lucru, astfel incat sa se obtina o foaie groasa de aproximativ 0, 8 cm.
* Se adauga un strat de spanac si respectiv un strat de branza ricotta (in ordinea preferintelor) apoi se ruleaza cu grija, ajutandu-va de hartia de copt.
* Rulada pregatita se aseaza in tava (ideala este cred o tava dreptunghiulara, cu lungime apropiata de cea a ruladei).
* Se incalzeste cuptorul.
* Se bate oul intr-un bol si se pensuleaza suprafata aluatului. La suprafata se presara dupa preferinta cristale de sare grunjoasa, susan, etc.
* Rulada se coace la foc moderat, pe nivelul intermediar al cuptorului, pana cand dobandeste o culoare frumoasa, aurie (aproximativ 30 - 35 minute, insa acest timp difera putin de la un cuptor la altul).
* Cand rulada este coapta, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava.
* Se serveste cu sos (ales dupa preferinta), adaugat inainte de servire (noi am servit cu hot ketchup).
Reteta ruladei este o imbinare a ideilor dragelor mele Pupi si Lucia.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.