Rulada `Cosulete de Ciuperci`

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300-350 g amestec de ciuperci (shiitake, oyster, white crimini, este ce am folosit eu se poate pune ce va place)
  • 50 g frunze de spanac proaspat
  • 3-4 felii de rosii deshidratate (cele proaspete lasa zeama)
  • telemea
  • dupa gust
  • 3-4 catei de usturoi
  • marar dupa gust
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 linguri de ulei (masline de preferat)
  • 2 buc foi placinta
  • 300 g mozzarella
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Spanacul se spala, se fierbe in apa sarata, se scurge bine de tot, se toaca, se lasa deoparte. Ciupercile si ceapa se spala, se curata, se toaca, se pun in cratita cu ulei si prin amestecare continua se prajesc cateva minute... nu adaugati apa (poate doar un strop de vin ptr ca ala se evapora rapid). Dupa vreo 5-7 minute, se adauga peste ciuperci, usturoiul tocat, rosiile tocate si spanacul tocat, se mai tine pe foc jumate de minut si se dau deoparte. Se pune cratita/tigaia inclinata si se trage pe o margine ciupercile ca sa se poate scurge uleiul bine. Ciupercile trebuie sa fie bine uscate. Dupa stoarcere, se dreg de sare si piper.

Se ia o foaie de placinta se intinde in forma de dreptunghi. Se presara pe latura mai lunga a dreptunghiului, cascaval, deasupra se pun ciupercile, jumate din cantitate, din nou cascaval si deasupra lui se pune telemea rasa sau bucatele.

Se ruleaza aluatul de tot sau se poate face cum am facut eu (vezi pozele). Se unge cu putin ulei sau ou amestecat cu putina apa si se da la cuptor. Inainte de a fi gata cu vreo 5 minute, se scoate din cuptor se stropeste putin cu mujdei de usturoi si se presara cascaval ras deaspura. Se da din nou la cuptor pentru a se topi branza.

Eu nu am facut asa pentru ca nu am mai avut cascaval si nici usturoi. Nu am folosit tot usturoiul la ciuperci, deci cu restul ala am amestecat putina smantana si am uns rulada cu compoziti asta si am presarat telemea deasupra. Am pus telemeaua la inceput si nu trebuia, s-a prajit prea tare, de aia se pune cascavalul la sfarsit aproape.

Se mai poate face si sub forma de placinta si se taie la racire in patrate, sau se poate face sub forma de pateuri... placerea gospodinei.

Se procedeaza la fel si cu a doua foaie, se coace la foc mare, pana are o crusta maronie. Este un aperitiv picant, se potriveste perfect cu o bere sau cu vin rosu de buna calitate.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Sandwich cu crema de branza cu smantana Delaco, nuci si miere

Un sandwich pe care obisnuiam sa-l fac cu branza de capra inainte - asta pana cand am descoperit ca este mult mai gustos cu...

Sandwich cu crema de branza cu smantana Delaco, nuci si miere
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj