Rulada Aurie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 cartofi
  • 1 fir de ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 50 g sunca
  • 5 oua fierte
  • 2 oua crude
  • 1 lg ulei
  • 5 masline verzi
  • patrunjel
  • ridichi

Mod de preparare

Tot din ciclul "Ce sa facem cu ouale de Pasti? " am pregatit aceasta rulada aurie pe care am zarit-o in rev. Libertatea Retete nr. 2/2010.

Oua vopsite aveam, slava Domnului, vreo 25, asa ca... m-am pus pe treaba.

Am pus cartofii la fiert, in revista scrie ca in coaja, apoi cica sa-i facem piure... nu prea merge... deci, i-am curatat si cand au fost fierti i-am facut piure cu o lingura de margarina... in rev. scrie "ulei"...

Sunca am avut da' de casa, foarte sarata asa ca am taiat-o marunt si am calit-o impreuna cu ceapa si usturoiul taiat marunt.

Dupa ce s-au racit, le-am amestecat cu pireul. Mai scria ceva si de mazare, vreo 50 g, da'n-am avut... :-( Astfel incat, de la sine putere am taiat repede si marunt vreo 5 masline verzi umplute cu gogosar.

Am tapetat tava de chec cu folie de aluminiu, am pus un strat subtire de pireu si am asezat cele 5 oua in sir indian.

In rev. scrie 3 oua, taiate pe jumatate... dar ce rost avea sa folosesc mai putin, cand aveam prea mult... nu-i asa? Le-am acoperit cu restul de pireu si-am mai batatorit putin cu degetele, sa iasa frumos.

Am batut doua oua spuma, am adaugat verdeturi uscate-patrunjel si telina si le-am rasturnat peste rulada. Pe urma le-am turnat din nou in farfurie pt. ca efectiv nu se mai zarea rulada, era inecata la propriu, hihihihi, asa ca a ramas un strat subtire de ou batut, cred ca mergea si-un singur galbenus, care sa-i dea acel luciu auriu de care se pomeneste in titlu.

Am lasat la cuptor vreo 25 de min. , pana a devenit exact asa cum trebuie: aurie! Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Am decorat-o cu felii de ridiche si putin patrunjel - ca salata verde creata ca-n revista, n-am avut... asta e... ce sa-i faci... m-am descurcat cu ce-am avut.

La masaaa!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.