Ratota - Papara Taraneasca

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 Oua
  • 1 ceapa
  • 1 carnat de casa sau sunca/salam
  • 1 cartof
  • lapte
  • ulei sau slanina
  • • condimente: sare, piper, mustar/ketchup

Mod de preparare

Se taie ceapa felii (nu marunt) si se pune la calit in tigaie. La scurt timp se adauga carnatul taiat felii subtiri. Pe cand incep sa se caleasca (ceapa galbuie, carnatul usor rumen), se adauga ouale batute cu putin lapte. Se amesteca putin, pana cand se fac ouale.

• Optional: In ouale batute, se poate adauga un cartof dat prin razatoare.


Se serveste cu sare, piper, paine, iar dupa gust se poate adauga mustar sau ketchup.

• Variatii:
- In loc de carnat se poate folosi sunca taiata franjuri subtiri, sau chiar salam taiat cubulete.
- Se poate adauga si un ardei taiat cubulete, odata cu carnea.
- In loc de lapte se poate folosi smantana sau iaurt
- In loc de ulei, se poate incepe cu o slanina taiata cubulete, si pusa in tigaie pana cand lasa grasimea. Asa devine e o veritabila reteta ardeleneasca.

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de linte cu legume

O iubesc pur si simplu...este o mancare incantatoare pe care o recomand cu toata inima, sanatoasa si fff gustoasa!

Mancare de linte cu legume
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura