Polenta Picanta cu Ciuperci Sau Aperitiv Fancy

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 75 gr malai
  • 250 ml supa de pui
  • 250 ml lapte
  • 1 frunza dafin
  • 60 gr branza Gruyere (eu am pus parmesan si inca un fel de branza cu mult usturoi)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 25 gr unt plus ulei pentru prajit
  • 250 gr ciuperci proaspete
  • 1 ceapa
  • marar
  • usturoi dupa gust
  • vin alb

Mod de preparare

Se amesteca supa de pui si laptele, se adauga frunza de dafin, sare si piper si sa pun la foc. Intre timp se curata ciupercile, se feliaza, se spala si se toaca ceapa.

Se pune ulei intr-o tigaie si se adauga ceapa tocata. Se prajeste pentru cateva minute dupa care se adauga ciupercile. Se prajesc impreuna, se adauga vinul si se fierb cateva minute, pana tot lichidul s-a evaporat. Se drege de sare, piper, usturoi si marar si se stinge focul.

Intre timp laptele cu supa au inceput sa fiarba, se indeprteaza frunza de dafin si se adauga dupa aceia, malaiul, in ploaie, amestecand cu telul mereu ca sa nu se formeze cocoloase. Branza se da pe razatoare, dupa care se adauga peste mamaliga fierbinte si se amesteca in continure pana se topeste. Se ia de pe foc si se pune intr-o tava de marimea 20 cm x20cm si sa lasa la racit.

Dupa racire, se scoate din tava se portioneaza in patrate mici de 2cmx2cm si se prajesc in tigaie cu putin unt combinat cu ulei. Dupa ce s-au prajit pe o parte, se intorc pe partea cealalta si se prajesc pana prind si acolo o culoare aurie. Se scot pe servetele absorbante, se acopere cu alte servetele absorbante, se preseaza usor ca sa scoatem excesul de ulei.

Se aseaza apoi pe platoul de servire si se pune deasupra fiecarui patrat prajit, cate doua lingurite de ciuperci.
Se presara parmesan ras deasupra (doar putin de tot) si apoi se presara si cateva fire de patrunjel proaspat (tocat desigur).

Se serveste ca aperitiv la mesele festive, langa un pahar de vin de buna calitate

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.