Placintele Din Cartofi cu Sunculita, la Cuptor

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -100 g faina
  • -1 ceapa
  • -500 g cartofi fierti
  • -50 g cascaval ras
  • -50 g sunculita sau pastrama, taiata cubulete
  • -1 ou
  • -1 lingura ulei de masline
  • -1 praf de copt
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Curatati cartofii fierti, zdrobiti-i ca pentru pireu si lasati-i la racit.

Inabusiti in ulei incins ceapa tocata, adaugati cubuletele de sunculita, prajiti-le putin impreuna si lasati-le la racit. Amestecati cartofii zdrobiti, ceapa cu sunculita, oul, cascavalul ras, sarati si piperati, dupa gust. Inglobati faina cernuta impreuna cu praful de copt si framantati putin ingredientele.

Luati cu mainile usor umezite in apa, portii mici sau mai mari (dupa dorinta) din compozitie si formati niste discuri. Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, usor distantate. Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru aproximativ 1 ora sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite.

Serviti-le calde, acompaniate de o salata de legume, dar tot atat de bune si fragede raman si cand sunt reci.

Le puteti pune si la pachet.

Pentru o cina consistenta, un mic dejun sau le puteti pune si la pachet.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu malai si branza

O prăjitură fix pe gustul meu! Am combinat brânza proaspătă cu brânza telemea, bine, nu foarte multă...

Prajitura cu malai si branza
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj