Placintele

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • -500 g faina
  • -putina drojdie
  • -sare
  • -120g unt/margarina
  • -aprox 50 g untura
  • -apa calduta
  • Umplutura:
  • -cartofi taiati cuburi mici
  • -ceapa tocata fin
  • -carne de vita, porc sau pui, ntaiata cubulete
  • -usturoi

Mod de preparare

Se face aluatul, apoi se pune la frigider o ora.
Cartofii taiati cubulete se pun la prajit impreuna cu o ceapa tocata, usturoi pisat si vegeta. Carnea se pune la fel lacalit cu ceapa si usturoi, mai spre sfarsit am pus si jumatate de ardei si vegeta si piper. cand sunt gata se lasa la racit.

Aluatul se imparte in 6 bilute egale, fiecare biluta se intinde cu sucitorul, se decupeaza rotund si se umple cu cartofi, carne, ardei si rosie, apoi si impatura frumos, se da cu ou si se pune cascaval ras deasupra. Se pun la 180 grade aprox 25 min. Sunt ff bune.


Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...