Placinte cu carne

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet foi placinta
  • 700- 800 gr carne tocata pulpa pui
  • 1 morcov gros
  • 1 ceapa mare
  • 1 leg. patrunjel
  • 1 leg marar
  • 1 ou
  • sare cu condimente
  • ulei masline
  • sos soia

Mod de preparare

Curatam ceapa, morcovul. Spalam legumele si verdeata. Tocam ceapa si verdeata, radem morcovul.
Punem la incins cateva linguri de ulei masline intr-o tigaie, punem ceapa si morcovul la calit.
Cand ceapa devine transparenta, adaugam carnea tocata. Amestecam cu legumele si lasam sa se rumeneasca. Adaugam cateva linguri sos de soia si sare cu condimente. Spre final adaugam verdeata.
Lasam sa se prepare bine carnea, apoi dam deoparte.
Pornim cuptorul, incalzim la 180 grade.
Spargem si batem un ou intr-un castron.
Desfacem pachetul cu foi de placinta. Pe fiecare 2-3 foi, ungem cu putin ou batut, punem cateva linguri de carne si rulam, strangand capetele pe dedesupt.
Pregatim o tava cu hartie de copt, asezam placintele si le ungem pe deasupra cu ou batut.
Dam la cuptorul incins, la foc mediu, cam 20 minute maxim.
Cand devin rumene, le scoatem din cuptor si le lasam la racit.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.