Penne Rigate cu Branza si Cascaval la Cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr penne rigate
  • 500 ml lapte
  • 200 gr cascaval
  • 100 gr branza telemea
  • 40 gr faina (adica 1 lingura)
  • 25 gr unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Preparare:
1. Topim untul intr-o craticioara. Adaugam faina si laptele si mestecam continuu, pentru a evita cocoloasele. Adaugam 100 gr cascaval si branza telemea (eu le-am dat pe razatoare). Amestecam pana devine un sos gros. Adaugam sare si piper dupa gust.

2. Se fierb penettele conform instructiunilor de pe pachet (adica 9-11 minute). Se unge o tava cu unt apoi se adauga pennele strecurate. Se toarna sosul deasupra. Se pune restul de cascaval ras si cate un pic de unt din loc in loc. Se da la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.

3. Le putem servi atat calde cat si reci, sunt delicioase oricum.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu mere, pere si bezea

Chiar daca sunt in vacanta, vremea rea isi spune cuvantul si nu ma pot impotrivii ei...asa ca daca fructe sunt din abundenta...

Prajitura cu mere, pere si bezea
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj