Pateu de Mazare

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g mazare verde fina (congelata)
  • 2 galbenusuri ou (fierte)
  • o lingurita unt (margarina)
  • 2-3 picaturi zeama lamaie
  • sare
  • piper macinat
  • o lingurita mustar
  • un praf de usturoi macinat
  • optional 1-2 picaturi ketchup

Mod de preparare

Mazarea se fierbe 20 de minute, apoi se scurge de apa.
Se paseaza in blender impreuna cu galbenusurile de ou.
Adaugam untul (margarina), mustarul (optional ketchup) , usturoiul, zeama de lamaie si praful de usturoi.

Se da gust cu sare si piper macinat si se amesteca bine.
Se serveste pe canapele din paine prajita.
Cu spritul am format mici turnulete din pateu, pe miez de paine decupat cu forma de fursec stelat.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...