Pateu de Casa din Ficatii de la Pui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg ficatei de pui
  • lapte
  • sare
  • piper
  • nucusoara

Mod de preparare

Iaca-ma-s am "inviat" si io! Ho, ce, va gandeati sa imi faceti da un an? Ptiu, pacatoaselor! Na ca viu degrab' acilea cu o ratzeta de pateu da ficat da pui da la mama Amigdala care va saluta si zasa sa va spui ca are vraji noi pa anu asta, care vrea.

Da pana sa fac io vrajeala mai bine sa va spui ratzeta de o facuram la Craciun de sa minunara toata shatra, adevar va spui io voua! Sa mi sa taie untu' de va mintzasc.

Intai sa cauta un pui cu juma' da chil de ficatzi. Ce? Nu sa gasashte? Atunci sa veniti sa va dascant da ghinion ca trebe sa fugariti mai multi pui sa le scoateti ficatii pana sa face da juma' da chil. Penele sa mi le trimetetz mie sa afum da sperietura. Dupa ce adunati toti ficatii, ii ferbeti in lapte f'o 15 minute sa nu sa intareasca ca nu mai ie buni da nimica. Dupe aceia ii scurjati da lapte pa care il dati la pisica sa bea si gura iei.

Cand sa raceste ficatii ii puneti cu 2 pachete da unt din ala grasu (Sa nu va zgarciti la unt haladitelor ca zasa mama Amigdala sa sa puie cat ficat atata unt!), cu sare, piper si un varf da cutzat da nucsoara (Asta ie pentru obraze suptzari ca sa nu zacetz ca nu stiu, mo!) si apasati botonul la ala da-i zace mister ca sa sa amesteca bine.

Ce, nu stitz ce-i ala mister? Pai ie ala da ie mare cat un bulan si are un boton si cutzat in cap da sa invarte mai repede dacat ochiu lu mama mare dupa ce beu damijana de tzuica. Ca alalalt ochi il pierdu cand sa batu cu una de-o prinsa la al batran in pat.
Hai ca am da facut vrajala da seara, luatz de halitz pa paine prajata si muscatz cu pohta si din castravetz! Si p'orma sa venitz sa va dascant da aplecatura!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...