Oua umplute cu pate si ciuperci

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 oua + 1 pentru maioneza
  • 1 pate de 200 gr
  • 100 gr ciuperci conservate
  • 2 castraveciori murati
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita marar uscat
  • sare
  • piper
  • 1 lingura mustar
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • ulei

Mod de preparare

Punem ouale la fiert cu un praf de sare pentru 8-10 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa din oala.
Le scurgem cand sunt gata, le bagam sub jetul de apa rece sa se racoreasca apoi le decojim.
Le taiem pe jumatate si scoatem galbenusurile.
Ciupercile le spalam si le fierbem circa 20 de minute cu putina sare si piper.
Cand sunt gata le punem intr-o sita sa se scurga, sa se racoreasca, apoi le tocam marunt.
Castravetii murati ii taiem cubulete mici.
Intr-un bol frecam pateul cu untul, un praf de sare si putin piper.
Adaugam ciupercile maruntite, apoi 3 galbenusuri fierte date prin razatoarea mica si castravetii murati.
Amestecam bine iar la final incorporam mararul uscat.
Pentru maioneza procedam astfel:
Intr-un bol punem un galbenus crud, mustarul si un galbenus fiert dat prin razatoare.
Le mixam, apoi turnam ulei treptat pana obtinem maioneza dorita.
La final incorporam zeama de lamaie.
Intr-un pos punem umplutura si cu ajutorul sau umplem jumatatile de albus.
Pe un platou intindem un strat de maioneza apoi asezam ouale.
Le decoram cu frunzulite de marar verde si le dam la rece.
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert mere umplute cu fulgi de ovaz

Reteta romaneasca

Desert mere umplute cu fulgi de ovaz
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj