Oua Murate, Colorate

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -6 oua fierte 15 min, in apa sarata
  • -4 buc sfecla rosie mica, fiarta sau coapta, taiata feliute+ zeama lasata
  • Solutia:
  • -1 l apa
  • -1 lingura cu varf de sare grunjoasa
  • -100 ml otet de mere sau de vin
  • -1/2 lingurita seminte de mustar
  • -1/2 lingurita boabe de piper
  • -1/2 lingurita seminte de marar
  • -1 frunza dafin
  • -1-2 buc cuisoare
  • -2-4 buc boabe de ienupar
  • -1 varf lingurita ienibahar

Mod de preparare

Spalati bine sfecla si puneti-o la fiert in apa usor sarata sau coaceti-o in cuptor, pana cand se poate patrunde usor cu dintii unei furculite. Curatati-o si taiati-o felii potrivite, recuperand zeama pe care o lasa.

Fierbeti ouale 15 min, in apa sarata si curatati-le de coaja.

Fierbeti solutia impreuna cu toate ingredientele enumerate, mai putin otetul, si lasati sa clocoteasca cateva minute. Spre sfarsit adaugati si otetul si dati cateva clocote. Puneti intr-un borcan sterilizat, ouale curatate printre feliile de sfecla si turnati solutia fierbinte. Capsati.

Lasati sa se raceasca, apoi dati la frigider pentru 1-2 zile. Cu cat stau mai mult in solutie, cu atat se vor colora mai intens.

Serviti-le pe un platou impreuna cu alte aperitive sau doar singure.

Au gustul oualor, dar sunt picante si cu o usoara aroma imprumutata de la sfecla. Au o textura mai tare decat al oualor fierte normal si se comporta foarte bine la feliere fara sa se sfarme.

Se consuma cu multa placere si iti dai seama ca sunt murate deoarece au imprumutat si putina acreala de la otetul de mere, dar foarte moderat.

Merita incercate!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de loboda

Nu prea se împacă ai mei cu genul acesta de ciorbe, dar mie îmi plac, iar primăvara sunt chiar indicate, ajută...

Ciorba de loboda
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj