Oua Incondeiate

Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • oua fierte sau golite de continut
  • condei (chisita)
  • ceara de albine
  • culori (galben
  • rosu
  • negru) naturale sau sintetice
  • slanina pentru luciu

Mod de preparare

Ouale, spalate cu putin detergent (pentru degresare) si bine limpezite, se fierb la foc mic aprox. 15 minute.

Intre timp se incalzeste ceara de albine intr-un vas metalic cu peretii nu prea inalti.

Cand devine lichida, inmuiem condeiul in ceara si incepem sa "scriem" oul. Il impartim in doua, apoi in patru, in functie de modelul pe care vrem sa-l folosim.

Cand am terminat modelul de baza, scufundam ouale in culoare galbena (la temperature camerei, ca sa nu se topeasca ceara si sa se strice modelul). Dupa ce culoarea s-a prins de ou (10-15 minute), scoatem ouale pe hartie absorbanta si le lasam sa se zvante. Acoperim cu ceara toate portiunile care vrem sa ramana galbene.

Scufundam ouale in vopseaua rosie si dupa ce am obtinut nuanta dorita le lasam, iar la zvantat.

In sfarsit acoperim cu ceara toate portiunile care vrem sa ramana rosii si scufundam ouale in vopseaua neagra. Toate portiunile neacoperite de ceara se vor colora in negru.

Lasam ouale din nou la zvantat apoi fiecare ou, il apropiem de o flacara destul de puternica (ca sa poata topi ceara) si cu ajutorul unei carpe curate, din bumbac, stergem ceara.
Continuam astfel pana cand oul ramane curat, fara ceara, iar desenul si culorile ies la iveala.

La final, ungem ouale cu putina slanina ca sa capete luciu.
Spor la lucru!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de dovlecei si rosii

 Pentru decor, multumiri speciale lui Merisor :)

Supa crema de dovlecei si rosii
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.