Oua de Prepelita, Fierte

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -oua de prepelita
  • -sare
  • -sare cu aroma de telina sau de mare, pentru servit

Mod de preparare

Spalati bine si cu multa grija coaja oualor, inainte de ale pune la fiert; eventualele pete ramase pe coaja dupa spalare cu apa, indepartati-le frecand usor cu sare fine.
Puneti-le intr-un vas si turnati apa rece cat sa le acopere bine. Adaugati sare.

Lasati la foc pana ce apa incepe sa fiarba si din acel moment socotiti 30 secunde, ca sa aveti oua moi si 5 minute, ca sa fie tari.
Scoateti ouale imediat din apa si treceti-le sub un jet de apa rece pentru a opri procesul de coagulare.

Serviti cat sunt calde presarand deasupra putina sare de telina sau de mare.
Folositi numai oua proaspete!
Nu puneti la fiert ouale imediat ce le scoateti din frigider; coaja o sa crapa cu siguranta.
3 oua de prepelita este echivalentul unui ou de gaina.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte

Pregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti