Oua cu Spanac si Rosii Cherry

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 250 g spanac (eu am folosit spanac congelat taiat marunt - cantarirea se face dupa ce spanacul a fost fiert si scurs bine de apa)
  • - 25 de rosii cherry (in reteta prezentata in carte se mentioneaza 5 rosii - eu le-am inlocuit cu 25 de rosii cherry)
  • - 1 ceapa alba de marime medie
  • - 2 catei de usturoi de marime medie (autorul retetei foloseste un singur catel de usturoi)
  • - 4 linguri cu ulei de masline
  • - 4 oua de marime medie
  • - 3 linguri cu branza rasa (eu am folosit grana padano rasa marunt pe razatoare)
  • - sare de mare fin macinata
  • - amestec de piper alb, verde si negru
  • - unt pentru untarea vaselor Ramekin

Mod de preparare

- Ceapa se curata, se spala si se taie cubulete.
- Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt.
- Rosiile cherry se spala si se taie marunt (eu am taiat fiecare rosioara in patru sferturi apoi fiecare sfert la randul sau in doua jumatati).

- Spanacul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj apoi se scurge bine de apa.
- Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga ceapa si apoi usturoiul taiate marunt. Ceapa si usturoiul se calesc putin pana se inmoaie.

- Se adauga rosiile cherry si se amesteca usor, timp de cateva minute. Se asezoneaza cu sare si piper dupa preferinte.
- Se adauga spanacul pregatit anterior si se amesteca usor cu ajutorul unei linguri din lemn.
- Se incalzeste cuptorul la 175 grade c.

- Se unteaza suprafata interioara a vaselor Ramekin.
- Se imparte compozitia pregatita in patru parti, fiecare parte se pune intr-un vas Ramekin si se niveleaza suprafata cu ajutorul unei lingurite.

- In compozitia pregatita se formeaza apoi un locas cu ajutorul unei lingurite. In fiecare locas se pune un ou.
- Se adauga la suprafata branza rasa (dupa preferinte).

- Vasele Ramekin se pun in cuptorul preincalzit si se lasa pe nivelul intermediar al acestuia la foc mediu - mic, pana compozitia dobandeste la suprafata o culoare frumoasa, aurie iar albusul se coaguleaza (sau pana cand ouale sunt preparate termic asa cum doriti).
Ingredientele mentionate mai sus sunt necesare pentru 4 portii.
Sursa reteta: ”Tapas - Retete clasice cu temperament spaniol” - Naumann & Gobel.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Clafoutis cu rosii cherry si busuioc

Clafoutis este un fel de budinca frantuzeasca, extrem de versatila, putand fi preparata in sute de variante , dulci sau...

Clafoutis cu rosii cherry si busuioc
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj