Se sparg ouale intr-un castronas, se adauga laptele peste ele, sarea si piperul si se bat cu telul pana se omogenizeaza totul. Se pune o tigaie mica pe foc, se toarna uleiul si se infierbanta. Cand incepe sa sfaraie (focul se tine la mic) se toarna amestecul de ou in tigaie si se lasa la prajit.
Cand prinde o crusta mai grosuta pe margini si amestecul de oua, la mijloc, este inca lichid, cu ajutorul unei spatule late de bucatarie, se ridica usurel de omleta si cu mana stanga se inclina tigaia ca sa se poata scurge oul dedesubtul omletei.
Procedam in felul asta pana nu mai avem lichid deasupra, apoi tot cu spatula lata, cu grija, intoarcem omleta pe partea cealalta. Punem feliile de mozzarella pe o jumatate de omleta, aducem cealalta jumatate peste branza si tinem pe foc cateva secunde.
Apoi intoarcem omleta si pe cealalta jumatate, prajim tot cateva secunde si scoatem pe farfuria calda. Daca dorim presaram patrunjel tocat deasupra sau parmesan ras si servim cu salata de cruditati (rosii, ardei, castraveti, ceapa)
Cu o cana de ceai dimineata sau cu o cana de cafea, aceste miniprajiturele sunt cel mai bun mic dejun pentru mine. Iar faptul...
Muffins cu visineMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti