Ochiuri la Cuptor in Sos de Frisca

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 1 portie:
  • -2 oua
  • -1/2 lingurita unt
  • -2 linguri smantana nefermentata (frisca lichida)
  • -2 linguri cu varf, branza de capra tare, rasa (sau alt tip de branza, dar grasa)
  • -1 lingurita patrunjel verde, tocat fin
  • -sare
  • -piper, proaspat rasnit
  • -grisine, pentru servit

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 200 grade.

Puneti intr-o forma mica, termorezistenta (ramekins), untul si frisca. Dati-o la cuptor, cateva minute, pana ce untul s-a topit si incepe sa fiarba frisca. Scoateti forma din cuptor.

Spargeti cu grija ouale, pentru ca frisca fierbinte se va umfla si va stropi si galbenusul trebuie sa ramana intreg. Asezonati cu sare si piper.

Separat, amestecati branza cu patrunjelul tocat si puneti-o in vas, in jurul galbenusurilor. Dati din nou la cuptor, pentru 3-5 min, pana ce branza se va topi, iar galbenusurile vor ramane moi.

Serviti cat sunt calde, cu grisine.


Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort de ciocolata

Tort de ciocolata
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj