Mubattan Bruklu - Chiftele Magrebine Umplute

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • mix de condimente pregatit cu:
  • 2 lingurite de scortisoara macinat
  • 1 lingurita curcuma macinata
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1/2 lingurita nucsoara rasa
  • 1/2 lingurita seminte de cardamon macinat
  • 1/2 lingurita de cuisoare macinate
  • carne tocata
  • conopida
  • brinza topita
  • faina si apa
  • ulei pentru prajit
  • Sosul:
  • - 140 gr dublu concentrat de rosii + 1 pahar de apa
  • - sosul picant
  • 100 gr ardei iute uscat se pune la inmuiat in apa calda +
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de chimion praf
  • 1 lingurita de seminte de coriandru pisate
  • 4 linguri din apa de la ardei
  • 8 linguri de ulei de masline
  • 6 rosii curatate de pielita

Mod de preparare

Sunt chiftele de carne ce se pot umple cu anghinare (carciofo), tulpini de sfecla, conopida, cartofi, fasole verde etc.

In carne se pune (un condiment tunisian) sau un condiment marocan ras al-hanut (un mix de condimente pregatit cu 2 lingurite de scortisoara macinat, 1 lingurita curcuma macinata, 1/2 lingurita piper macinat, 1/2 lingurita nucsoara rasa, 1/2 lingurita seminte de cardamon macinat, 1/2 lingurita de cuisoare macinate).

Evident nu se pune tot amestecul asta, reteta era numai pt ca sa il pregatiti. Se pune cat e nevoie la cita carne/ chiftele vreti sa pregatiti.

Se fac chiftele din carnea condimentata umplute cu conopida si o bucata de brinza moale care se poate intinde pe piine. Se trec prin faina si apa amestecate, apoi prin ou si la urma prin pesmet.

Se prajesc in ulei fierbinte si se scurg pe servet de hirtie de excesul de grasime.

Separat se pregateste sosul:
- 140 gr dublu concentrat de rosii (un fel de pasta de tomate groasa si concentrata in Ro) se dilueaza cu 1 pahar de apa
-se adauga sosul picant obtinut astfel: 100 gr ardei iute uscat se pune la inmuiat in apa calda pt 1 ora, se curata de seminte si se scate separat pulpa ardeilor intr. o farfurie si apa de la ei insa filtrata de seminte intr-o ceasca. Se mixeaza ardeii iuti impreuna cu 2 catei de usturoi, 1 lingurita de chimion praf, 1 lingurita de seminte de coriandru pisate, 4 linguri din apa de la ardei si 8 linguri de ulei de masline).
- 6 rosii curatate de pielita

Sosul de rosii se fierbe 10 min pe foc, apoi se adauga chiftelele si se mai coace alte 30 min. Daca scade sosul se mai lungeste cu apa.
E specifica in Tunisia si Maroc ...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Cotlet de miel la grill marinat in vin rosu

O friptura frageda si usor de facut...ce sa mai zic de timpul stat in bucatarie!!! ;) 

Cotlet de miel la grill marinat in vin rosu
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj