Mic dejun in aluat fraged

Portii
8
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 de grame unt moale
  • 150 de grame iaurt gras
  • 1 plic de drojdie uscată
  • 1 linguriță de sare
  • 1 ou
  • 1 ou pentru uns
  • Semințe pentru topping
  • Pentru umplutura:
  • 2 cârnați cabanos
  • 200 de grame cașcaval
  • 1 ceapă albă
  • 3 ouă
  • câteva roșii cherry
  • Sare, piper, ulei
  • Pătrunjel verde
  • 500 de grame făină integrală de grâu sau albă, plus extra

Mod de preparare

Pentru aluat, se amestecă untul cu făina și drojdia, respectiv sarea, iaurtul, oul ușor bătut .
Aluatul se frământă puțin, apoi se lasă la dospit 30 de minute.
Între timp, se toacă ceapa mărunt, cârnații rondele, roșiile cherry se feliaza jumătăți, cascavalul se razuieste.
Se încinge ulei într-o tigaie, se caleste ceapa cca. 10 minute, se adaugă carnatii și roșiile cherry, apoi se sparg și ouăle direct în tigaie, după 5 minute.
Se amesteca totul și se gătește încă 5 minute, se adaugă pătrunjel verde tocat și cașcaval razuit.
Compoziția se lasă deoparte.
Se încinge cuptorul la 180 de grade Celsius, aluatul se întinde într-un dreptunghi, se pune compoziția pe mijloc, evitand marginile, se împachetează rustic, se așază într-o tavă de chec.
Aluatul se unge cu ou bătut, se presară cu semințe, se coace o oră, apoi se consumă cald sau rece.
Poftă bună!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa