Melcisori Picanti

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru coca :
  • -500 g faina
  • -10 g drojdie proaspata
  • -2-4 linguri ulei
  • -1 praf de sare
  • -2 oua
  • Pentru umplutura :
  • -1 ceapa
  • -200 g cascaval ras
  • -1/2 bucata salam
  • -2-3 bucati carnati
  • -1 ou
  • -ketchup
  • -condimente
  • dupa gust(eu am folosit: piper, rozmarin pudra, chili, 2 ardei iuti uscati macinati, cimbru uscat)
  • Pentru ornat :
  • -1 ou
  • -cascaval ras

Mod de preparare

Dizolvati drojdia in 2-3 linguri de apa calduta, amestecati-o cu 2-3 linguri de faina, ca sa aiba aspectul unei smantani si lasati la dospit, intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Separat, cerneti faina, adaugati maiaua crescuta, ouale, uleiul, sarea si framantati pana obtineti un aluat elastic si usor de lucrat.
Dati aluatului o forma rotunda, inveliti cu un prosop vasul in care este pus aluatul si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatiti umplutura, astfel: amestecati ceapa tocata marunt, carnatii si salamul, taiate bucatele mici, cascavalul ras si oul, pana la omogenizare.

Din aluatul crescut, intindeti o foaie, potrivit de subtire si ungeti-o cu ketchup. Presarati apoi condimentele dorite, peste care, repartizati uniform umplutura. Rulati sub forma de sul, apoi taiati segmente egale.

Puneti-le in picioare, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungeti-le cu ou batut si presarati deasupra, cascaval ras. Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 25-35 min sau pana se rumenesc frumos si aluatul este facut.

Se pot servi simpli sau cu ketchup, cu maioneza, dupa dorinta.
Ii puteti consuma reci sau mai bine caldzi, intr-o seara la a€œun pahar de vorbaa€ cu familia.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj