Amestecam 300 gr faina cu 200 gr rama la care adaugam 2 linguri mari de smantana si 1/4 lingurita sare. Se lucreaza bine pana se omogenizeaza. Aluatul obtinut se da la rece timp de 1 ora.
Intre timp pregatim umplutura.
Aluatul se intinde pana ajunge la o grosime de 1/2 cm. Deasupra se pune umplutura si se suceste strans. Ruloul se taie in felii de 1 cm sau 1/2 (eu le-am taiat de cca 2 cm grosime) si le asezam intr-o tava unsa, iar deasupra punem cascaval razuit. Se tin la cuptor pana prind o culoare rosiatica.
Se pot servi calde sau reci.
Trebuia sa fac si cu branza ca sunt la fel de bune.
Placinte ardelenesti cu branzaAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.