Maioneza Direct in Borcan (tehnica)

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ou intreg rece din frigider
  • 230 ml ulei de floarea soarelui rece din frigider
  • 2 linguri de otet alb lejer
  • 2 prafuri de sare (3-5 g)
  • 1/2 lingurita de mustar (facultativ, numai daca va place) (eu l-am pus)

Mod de preparare

Tehnica:

* se pun ingredientele in borcan, borcanul sa fie unul cu fundul la fel de larg cit gura borcanului, important e ca bocanul sa semene mult cu un vas special pt mixerul vertical (cilindric)...

* se introduce mixerul (cel vertical) in borcan, sa atinga fundul

* se porneste direct la viteza maxima (daca aveti viteze, al meu apas pe buton si porneste ridic degetul se opreste ... deci are numai o viteza)

* nu se misca mixerul pt 4-6 secunde adica pina cind ingredienele nu se amalgameaza si prind culoarea unei maioneze (deschise la culoare)

* se fac miscari in sus si in jos cu mixerul ca sa se introduca aer si sa creasca maioneza intii incet si apoi mai rapide pina cind se amesteca tot uleiul si maioneza rezulta groasa/ densa ... ca o maioneza cumparata ....
Se pastreaza maioneza in borcan, inchis ermetic in frigider ... citeva zile numai ... ca doar e cu ou crud ...

De ce se pune uleiul rece???? Ca sa se poata folosi maioneza imediat - e deja rece ... daca il pui la temp camerei (dulapului) atunci trebuie sa tii borcanul cu maioneza in frigider inainte de a o folosi ...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.