Maioneza Direct in Borcan (tehnica)

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ou intreg rece din frigider
  • 230 ml ulei de floarea soarelui rece din frigider
  • 2 linguri de otet alb lejer
  • 2 prafuri de sare (3-5 g)
  • 1/2 lingurita de mustar (facultativ, numai daca va place) (eu l-am pus)

Mod de preparare

Tehnica:

* se pun ingredientele in borcan, borcanul sa fie unul cu fundul la fel de larg cit gura borcanului, important e ca bocanul sa semene mult cu un vas special pt mixerul vertical (cilindric)...

* se introduce mixerul (cel vertical) in borcan, sa atinga fundul

* se porneste direct la viteza maxima (daca aveti viteze, al meu apas pe buton si porneste ridic degetul se opreste ... deci are numai o viteza)

* nu se misca mixerul pt 4-6 secunde adica pina cind ingredienele nu se amalgameaza si prind culoarea unei maioneze (deschise la culoare)

* se fac miscari in sus si in jos cu mixerul ca sa se introduca aer si sa creasca maioneza intii incet si apoi mai rapide pina cind se amesteca tot uleiul si maioneza rezulta groasa/ densa ... ca o maioneza cumparata ....
Se pastreaza maioneza in borcan, inchis ermetic in frigider ... citeva zile numai ... ca doar e cu ou crud ...

De ce se pune uleiul rece???? Ca sa se poata folosi maioneza imediat - e deja rece ... daca il pui la temp camerei (dulapului) atunci trebuie sa tii borcanul cu maioneza in frigider inainte de a o folosi ...

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...